Stort sortiment av soffor
Hem » Soffbord
 

Soffbord

Här hittar du ett stort sortiment av Soffbord till bra priser.

 

Soffbord

Att möblera ett vardagsrum är kul, men inte alltid så lätt. Vardagsrummet används idag precis som namnet berättar, till vardags. Men, så har det inte alltid varit. Förr var detta ett ”finrum” som oftast stod oanvänt till vardags. Det var först när det kom gäster, eller vid de större högtiderna som man dukade upp eftermiddagskaffet vid soffan i vardagsrummet. På den tiden fanns det en hel del oskrivna regler om hur ett vardagsrum skulle se ut och möbleras, och man såg ofta mer till design än funktion när man valde möbler. En soffa som används vid enstaka tillfällen behöver helt enkelt inte vara lika bekväm som den man sitter i dagligen. Och det gäller förstås inte bara soffan, utan alla möbler i rummet. Bokhyllorna som stod i vart och vartannat vardagsrum hade mer plats för vackra prydnadssaker än för böcker, till exempel. Idag när vi använder vardagsrummet ställer vi också andra krav på inredningen. Möblerna ska vara funktionella och soffor och fåtöljer ska vara sköna att sjunka ner i. Det betyder givetvis inte att man ger avkall på design. Självklart vill vi ha snygga möbler, så kraven är stora både på funktion och design.

Vi kan ta en så pass liten möbel som soffbordet som exempel. Tidigare var det viktigast att bordet matchade soffan och den övriga inredningen. Det måste det förstås göra idag också, men nu ska det också fylla en, eller kanske till och med flera funktioner. Självklart ska bordet fungera om man vill sitta i soffan och fika, och det ska också ge plats för chipsskålen och annat till familjens fredagsmys. Men om man har teven i rummet behöver man också förvaring för fjärrkontroller, spel och annat som ofta blir liggande lite överallt. Det är ju prylar som man helst av allt vill kunna gömma undan lite, men ändå ha nära till hands. Och då är det bra om man kan ha ett soffbord med någon sorts förvaringsutrymme. Och idag finns det gott om soffbord med förvaringsmöjligheter i form av lådor, hyllor eller lösa korgar som man kan variera efter behov. Soffbordet kan tyckas som en liten möbel om man ser till formatet, men för många är det faktiskt en av rummets mest betydelsefulla möbler.

Välj soffbord med omsorg
Trots att soffbordet alltså ofta har viktiga funktioner att fylla, och har en central roll i rummet på många sätt är det inte många som lägger så stor omsorg på valet av bord. Man fokuserar helt på att välja en snygg och bekväm soffa, och sedan får ett soffbord följa med hem av bara farten. Man plockar med sig ett bord som passar till soffan och tänker inte så mycket på det där med funktion.

Men det kan vara bra att tänka på att det soffbord som en gång i tiden mest skulle vara dekorativt idag också har viktiga funktioner att fylla. Visst är det viktigt att köpa ett bord som man tycker är snyggt, i synnerhet med tanke på att det har en central placering i rummet, och ofta är det som först kommer i blickpunkten när man kliver in i vardagsrummet. Det ska vara snyggt att se på, och passa till den övriga inredningen. Men det lilla bordet ska också klara de krav vi har på funktion, och de varierar förstås från person till person. Innan du bestämmer dig för ett bord bör du alltså fundera på hur du vill använda bordet och vilka krav du har. Vill du kunna samla vännerna runt bordet för en fika, eller en bit mat vid filmkvällen behöver du ha ett bord som är tillräckligt stort för att rymma både tallrikar, glas och allt det där andra som krävs. Sitter du oftast ensam vid teven kan du välja ett mindre bord som ger plats för det allra nödvändigaste. Och vill du kunna gömma undan de där småprylarna som ligger och dräller, och få ett vardagsrum som ser städat ut, väljer du ett bord med en låda, en hylla eller någon annan form av förvaring. Då kan du snabbt städa undan och få bordet rent, men du har ändå alltid prylarna lätt tillgängliga när du behöver dem. En så enkel grej som att välja ett soffbord med förvaringsmöjligheter gör rummet mer lättstädat och du undviker en massa irritationsmoment med saker som slängs överallt, och som du sen har svårt att hitta när du ska ha dem. Vi omger oss ju med en hel del prylar nu för tiden, både elektroniska och andra. Och det är lätt hänt att dessa blir liggande på bordet, eller på andra platser i rummet, och det ger ett rörigt intryck. Det känns nästan omöjligt att städa och hålla rent. Men, så behöver det ju inte vara om man bara väljer rätt soffbord. Det finns massor av soffbord med smarta förvaringslösningar, och det praktiska behöver absolut inte gå ut över det estetiska. Tvärtom finns det många lösningar som är riktigt snygga och som ger bordet det där lilla extra. Bord med lådor, till exempel, är mycket populära idag, inte bara för att man kan stoppa undan sånt man inte behöver för stunden, utan helt enkelt för att det är snyggt. Men, en hylla under bordet är också en praktisk lösning, om du vill ha tidningar och annat lätt tillgängligt. Där kan man också ställa en korg eller en låda där man samlar de små prylarna, som fjärrkontroller och liknande.

Men, det är naturligtvis inte bara möjligheten till förvaring du ska ta ställning till när du väljer ditt nya soffbord. Modell, form, material och färg är andra val som måste göras. Vanligast är rektangulära soffbord, men har du ett trångt rum kan det vara smart att välja ett runt, eller ett ovalt bord. De rundade kanterna gör att det blir lättare att röra sig runt ordet och man upplever att bordet tar mindre plats. Ett bord med rundade former ger också ett mjukare intryck, och kan vara lämpligt om många av de andra möblerna är kantiga och har rakare linjer. Det finns mycket att fundera på, men det finns också massor av bord, och garanterat något för alla smaker.

 
 
Om oss
Hemsidan Köpa-Soffa.se är oberoende från de webbutiker som listas här. Vi ägs inte av de butiker som presenterar sina produkter här utan väljer att visa ett så brett sortiment av soffor som möjligt från flera olika aktörer.