Stort sortiment av soffor

Howardsoffa

Stort sortiment av Howardsoffor. Här hittar du soffan som blivit en favorit i många hem.

 

Howardsoffor

Många ser soffan som en av hemmets viktigaste möbler. Och visst har soffan, eller soffgruppen, en central roll i de flesta hem, både då det gäller funktion och design. Soffan i vardagsrummet har en så viktig roll att fylla och det ställs så många krav på den, att vi nog bara därför måste se den som en av de viktigaste möblerna. Och, handen på hjärtat, hur skulle det vara att leva utan den där soffan egentligen. Vi tillbringar så mycket tid i den där möbeln, både framför teven, spelande spel, när vi umgås med familj och vänner och för att bara koppla av från en stressig vardag. Därför är kraven förmodligen större idag, än de var förr när vardagsrummets soffa ofta var en paradmöbel som bara visades upp vid högtidliga tillfällen. Då var den främsta uppgiften att vara snygg och att tillföra elegans till rummet när man visade upp det för sina gäster. Idag använder vi vardagsrummet till vardags, och soffan är i första hand till för familjen. Den ska vara skön att sitta i, och den ska vara lika bekväm under en hel kväll. Men, att den ska vara komfortabel och funktionell betyder förstås inte att vi vill göra avkall på det där med elegans och design. Och vill du vara säker på att få både ock bör du ta en titt på de klassiska Howardsofforna.

Den första Howardsoffan lanserades redan på 1800-talet, och har ända sedan dess varit en mycket populär soffa. Detta är en av möbelvärldens verkliga klassiker, som andas kvalitet rakt igenom. Namnet Howardsoffa har den fått efter upphovsmännen, den brittiska möbeltillverkaren Howard & Sons. Detta företag var redan då kända för att hålla hög kvalitet på sina möbler, och för att använda sig av högkvalitativt material. Och att sofforna var av extremt bra kvalitet bevisas av att det fortfarande, mer än hundra år senare, finns soffor från tiden som används och fungerar bra. Soffornas stora popularitet har gjort att det till och med finns de som samlar på Howardsoffor från tiden.

Men, när du ska köpa en ny soffa till ditt vardagsrum köper du förmodligen inte en soffa som tillverkades på 1800-talet. Denna klassiska soffmodell tillverkas än idag, och det finns flera möbeltillverkare som har Howardsoffor i sitt sortiment. Det var nämligen inte bara materialet i sofforna som var av god kvalitet. Modellen på soffan visade sig också vara tidlös och kvalitativ, vilket har gjort att dessa soffor alltid har varit efterfrågade. Därför föll det sig naturligt för andra möbeltillverkare att ta upp modellen, för att kunna tillgodose kundernas önskemål. De flesta känner igen en Howardsoffa direkt de ser den, på grund av de många utmärkande särdragen hos denna möbelmodell. De fint svarvade benen är kanske bland de mest kända särdragen, men också de speciella armstöden och de mjukt svängda formerna. Ofta sitter också små hjul i mässing eller krom på de främre benen, så att soffan går lätt att flytta. Sofforna finns i både en svängd och en rak modell, och numera tillverkar man till och med Howardsoffor i hörnmodell. Men, även om det tillkommer olika varianter av modellerna, finns de speciella dragen, som utmärker en Howardsoffa, alltid där. Och alla de där speciella detaljerna, samt den smäckra formen, gör soffan tidlöst elegant med en touch av lyx. En tidlöshet som gör att soffan faktiskt passar in i de flesta hem. Det spelar alltså ingen roll om du inreder ditt hem enligt en klassisk, modern eller romantisk inredningsstil, en Howardsoffa kan bli det där som lyfter helheten flera snäpp i alla fall.

Och även om du väljer en Howardsoffa som ju har så många utmärkande drag, kan du skapa helt olika atmosfär i rummet beroende på vilken modell av soffa du väljer. Med en svängd modell får rummet en mjukare karaktär, till exempel. Du kan naturligtvis också sätta din egen prägel på inredningen genom valet av material och färg. Howardsofforna som sedan begynnelsen är kända för material av hög kvalitet har än idag ofta stoppning av dun för komfortens skull, hjul av mässing för utseendets skull och klädsel i bomull, linne eller annat kvalitativt tyg för både komfort och design. Precis som vanliga soffor finns även Howardsofforna i flera olika storlekar. Du kan, till exempel, välja mellan två- och tresitsiga soffor som kan kompletteras med Howardfåtöljer med samma kännetecken som soffan. För en extra lyxig möblering kan du välja en Howardsoffa i divanmodell, eller komplettera med en fotpall i Howardstil. Det är förvånande hur väl en soffmodell med nästan 200 år på nacken passar in i våra hem idag, och att den fortfarande skänker elegans till varje rum där den kommer in.

Du kan välja mellan många olika klädslar, och många färger. De flesta Howardsoffor kommer i en naturlig och sober färgskala, med färger från vitt och över en grå eller beige färgskala, mot mörkgrått, brunt och svart. Men, det går också att få soffan i andra färger, som exempelvis mörkblått.

Vill du ha en soffa som både är snygg och bekväm, och som du kan vara säker på att den inte känns omodern och ofräsch om några år bör du definitivt satsa på en Howardsoffa. När dessa soffor först kom på marknaden var de mycket exklusiva, och bara förbehållna de som verkligen hade råd. Exklusiviteten består, både i fråga om utseende och komfort. Men, däremot behöver inte prislappen vara lika exklusiv som förr. Idag finns dessa soffor i många olika prisklasser, och du behöver inte betala en förmögenhet för att få en exklusiv soffa som ger rummet ett både elegant och lyxigt uttryck. Det största utbudet av Howardsoffor hittar du här på internet. här kan du se ett brett och varierat utbud, samlat på ett ställe. Det underlättar när du ska jämföra och välja ut din favorit bland alla läckra soffor. Oftast kan man också hitta de bästa priserna här online och du kan enkelt jämföra priser för att kunna köpa soffan där du får den till bästa pris. Här på nätet finns ofta också kampanjer och erbjudanden där du kan köpa Howardsoffan extra förmånligt.

 
 
Om oss
Hemsidan Köpa-Soffa.se är oberoende från de webbutiker som listas här. Vi ägs inte av de butiker som presenterar sina produkter här utan väljer att visa ett så brett sortiment av soffor som möjligt från flera olika aktörer.