Stort sortiment av soffor

Bäddsoffa

Här hittar du ett stort sortiment av bäddsoffor till bra priser. Om vi frågar ett antal personer om vilken möbel de anser vara den viktigaste i ett hem kommer vi förmodligen att få två svar som vida överstiger alla andra; sängen och soffan. När man inreder ett hem måste man se till att man får ett fungerande liv, och att sömnen är viktig för både hälsa och välbefinnande vet de flesta. Men, många tycker nog också att det är nästan lika viktigt att ha en soffa att sitta i när man ser på tv, spelar spel, läser en bok eller bara umgås. Och det går ju faktiskt att samla alla dessa viktiga funktioner i en och samma möbel, bäddsoffan.

 
Sidor: 1 2 3 4next pagelast page
Sidor: 1 2 3 4next pagelast page
 

Bäddsoffor

Förr i tiden var bäddsoffor betydligt vanligare än idag. Det berodde till stor del på att man då var mer trångbodda och ofta behövde hitta en flexibel lösning för att kunna ge sängplats till alla familjemedlemmar trots en liten golvyta. Idag är det inte så många som bor trångt, och barnaskarorna är oftast inte lika stora, så man har helt enkelt inte samma behov av bäddsoffor och andra flexibla alternativ. Trots att behovet inte är lika stort ser vi ett betydligt större utbud av bäddsoffor idag. Och även om vi inte behöver köpa en bäddsoffa för att få en sovplats för familjens medlemmar kan den vara ett bra alternativ när vi får gäster som vill sova över.

Gamla tiders bäddsoffor var inte alltid så sköna att ligga i och de var inte heller alltid särskilt snygga att se på. Många bäddsoffor vart lite klumpiga, och var egentligen inte optimala varken som soffa eller säng. Idag är det helt tvärtom. Dagens bäddsoffor är sköna och bekväma att sitta i, lika snygga som vanliga soffor och ger en komfortabel sovplats när de bäddas för natten. Ja, du kan i princip gå ut i möbelvaruhuset och välja ut din favoritsoffa och få den i bäddbar modell. Många av de vanliga sofforna för vardagsrum och tv-rum har en bäddbar variant, som på pricken liknar originalmodellen. Det enda som skiljer dem åt är att den ena också fungerar som säng, något som inte alls syns när den inte är uppbäddad. Det går till och med att få hörnsoffan som bäddsoffa, vilket öppnar upp för alla, oavsett hur man möblerar, att skaffa en praktisk och bra sängplats för eventuella nattgäster. Det finns säkert en och annan som fortfarande är lite skeptisk till detta med bäddsoffor, och det har oftast sin botten i att man tvingats sova i en gammal bäddsoffa någon gång, och har en hård och obekväm säng i minnet. Kanske står det till och med kvar en gammal bäddsoffa hos någon släkting, som borde bytt ut den för länge sen. För det finns verkligen ingen anledning att utsätta vare sig själv eller gästerna för dessa obehagliga nattupplevelser, när det faktiskt finns moderna bäddsoffor som är lika sköna och komfortabla både att sitta och ligga i. idag är bäddsoffan oftast inte ett val man gör för att man måste ha fler sovplatser, utan för att man vill kunna skapa flexibla, smidiga och funktionella inredningslösningar i vilket hem som helst. Det spelar ingen roll om det är ett litet eller stort hem eller vilken inredningsstil man valt. En bäddsoffa öppnar massor av möjligheter i alla hem.

Bäddsoffor för den trångbodde
Även om det inte är lika många som bor trångt idag, finns det förstås många som har en ganska liten bostad. Det beror kanske inte så mycket på att man har många barn, utan mer på att det kan vara svårt, eller dyrt, att hitta en tillräckligt stor lägenhet i stan, eller att man väljer att bo i ett litet hus istället för att sätta sig i en lägenhet mitt inne i stan. Ofta handlar det om små storsstadslyor och tillfälliga boenden som studentlägenheter och liknande. Men oavsett varför man har ont om plats är det lika välkommet med smarta lösningar som ger mycket funktion på liten yta. För det är precis så man får tänka när man ska inreda ett litet och trångt boende. Smarta och flexibla möbler, och möbler som fyller mer än en funktion är extra praktiska när utrymmet är begränsat.

Om du väljer en bäddsoffa, till exempel, får du både en säng och en soffa i en möbel och eftersom du då slipper att ställa in två stora och skrymmande möbler spar du massor av värdefull golvyta. Med en snygg bäddsoffa kan du enkelt förvandla soffhörnan till sovrum till natten. Du behöver inte ta upp plats med en separata säng, och du behöver heller inte ge avkall vare sig på design eller komfort. Du kan välja soffa helt efter din egen smak, och du kan fullfölja en speciell inredningsstil. Eftersom bäddsoffor finns i så många olika modeller och utföranden finns det modeller för alla smaker och stilar. Vi har redan nämnt att det går att få en hörnsoffa som bäddsoffa. En hörnsoffa ger många sittplatser i förhållande till den golvyta den tar upp. Många tror att man måste ha ett stort rum för att kunna ha en hörnsoffa men så är det inte. Tvärtom kan en soffa av hörnmodell hjälpa dig att utnyttja svårmöblerade hörn och fungera mycket bra i ett trångt rum. Men du har också möjlighet att få en lyxig inredning med en divansoffa om du väljer alternativet bäddsoffa. Om du slipper ta upp onödigt mycket plats med en säng, kan du unna dig en soffa som tar lite mer plats. Och det finns faktiskt bäddsoffor i form av divansoffor, vilket kan göra drömmen om den riktigt lyxiga soffhörnan till verklighet för många. Tänk att kunna inreda den lilla lägenheten med en stor och pösig divansoffa, och sedan enkelt förvandla den till en underbart skön sovplats när det är sängdags.

Att tänka lite utanför ramarna kan vara lönande både om man bor trångt och rymligt, och det ger en definitivt chansen att förverkliga drömmar som man inte trodde var möjligt. Att man skulle kunna möblera med en av de lyxigaste soffmodeller man kan tänka sig och i den också få en både praktisk och komfortabel, säng har man knappt kunnat drömma om tidigare.

 
 
Om oss
Hemsidan Köpa-Soffa.se är oberoende från de webbutiker som listas här. Vi ägs inte av de butiker som presenterar sina produkter här utan väljer att visa ett så brett sortiment av soffor som möjligt från flera olika aktörer.